lördag 11 februari 2012

Pollyfluff

Enklare tårtfyllning än så här går inte att göra - Pollyfluffen har kommit för att stanna!

200 g polly
3 dl grädde

Dela godisarna på mitten, går fortare att smälta då. Lägg polly och grädde i en kastrull och låt godiset smälta långsamt på svag värme. Får inte koka. Rör om under hela tiden.

När godiset löst sig, låt smeten svalna. Ställ i kylskåp 5-6 timmar - gärna över en natt. Vispa sedan fluffigt. Om man vispar innan det riktigt hunnit svalna så finns det risk att det skär sig.

14 kommentarer:

  1. Hej! Jag tänkte prova på ditt recpt på pollyfluff, men tänkte höra med dig hur konsistensen blir efter någon dag då jag tänkte göra tårtan dagen innan den ska serveras? :) Med vänlig hälsning, Millan :)

    SvaraRadera
  2. Hej Millan!

    Bra val att göra Pollyfluffen - den är god :)

    Det är jättebra att göra tårtan dagen innan den serveras. Det gör jag alltid - och ibland två dagar innan. Det funkar också. Blir bara godare om den får stå och gotta till sig lite.

    Lycka till!

    PS. Hallonmousse passar väldigt bra till Pollyfluffen.

    http://mariasfrestelser.blogspot.se/2011/07/hallonmousse.html

    SvaraRadera
  3. Min tårtbeställare var supernöjd, så tusen tack för ett kanonrecept!! Det blev syrlig passionsmousse på det andra tårtlagret, och det ska ha blivit en kanonkombination det också :) din sida ligger nu som en favorit på min dator, så här kommer det att stjälas fler recept;)

    SvaraRadera
  4. Passionsmousse har jag inte provat - har du något recept som du kan rekommendera tar jag gärna emot det. Gillar att prova nya saker :)

    SvaraRadera
  5. Bästa passionsmoussereceptet heter Passionsmousse do brazil, googla på det! :) Min absoluta favorit nånsin!

    Härlig blogg du har förresten! :)

    SvaraRadera
  6. Har googlat! Låter smarrans! Måste provas inom kort.

    SvaraRadera
  7. Testade detta recept på Pollyfluff till två Spidermantårtor, det blev jättegott, ska absolut användas igen! Till den ena tårtan använde jag laktosfri grädde, det funkade också kanon. De andra tårtlagren fyllde jag med jordgubbsmousse, vilket blev en lyckad kombo. Jag använde den röda Pollypåsen, dvs bara de med ljus choklad, var lite rädd att det skulle bli för sött, men det blev jättegott, desstuom fräschade jordgubbsmoussen upp det hela. Kan rekommenderas, tårtan blev jätteomtyckt och flera undrade över den goda fyllningen och ville ha recept :-) Tack för det fiffiga receptet och för en superfin och mycket inspirerande blogg! Mvh Camilla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Camilla!

      Vad roligt att det blev bra! Ja det blir väldigt smarrigt ihop med något fruktigt, har inte testat ihop med jordgubbsmousse, det kanske får bli nästa kombo :)

      Radera
  8. Är precis klar med steg 1, nu ska de bara få stå till kvällen då jag hoppas på att kunna vispa att fluffigt fluff. Doftar supergott i köket. Andra lagret har jag tänkt bara vaniljkräm och färska hallon.

    SvaraRadera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  10. Är precis klar med steg 1, nu ska de bara få stå till kvällen då jag hoppas på att kunna vispa att fluffigt fluff. Doftar supergott i köket. Andra lagret har jag tänkt bara vaniljkräm och färska hallon.

    SvaraRadera
  11. Hej tänkte göra en tårta på förhand och frysa in den sen. Men går det att frys polly fluff? Och hur länge på förhand skall man ta upp tårtan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,
      Jag har aldrig provat själv, varken att frysa en tårta eller pollyfluff så jag vågar inte råda. Sök på några av alla "bakforum" som finns så hittar du säkert svar.

      Radera