måndag 3 oktober 2011
Vit chokladmousse
Denna tårtfyllning räcker till 1 lager fyllning. Passar bra med någon sorts fruktmousse.
2,5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1/2 gelatinblad
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Vispa 2 dl av grädden (inte för hårt!) och koka upp resterande. Hacka chokladen fint och häll sedan den kokta grädden över och rör till en slät massa. Lägg i gelatinet (krama inte ur det) och rör tills det smält. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och låt stelna i kylen ett par timmar innan du fyller din tårta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag gjorde denna till dotterns tårta igår och den blev toppen:)
SvaraRaderaJa denna blev snabbt en favorit hos mina tårtätare. Och det bästa är att den passar till nästan vilken annan fyllning som helst :)
RaderaStrunta i gelatinet! Häll i 2 äggulor istället.
SvaraRaderaBra idé - det ska jag prova!
RaderaFunkade det med ägggulor?
RaderaHar faktiskt inte gjort denna mousse sedan dess. Tårt-ätarna har haft andra önskemål :)
RaderaKan man låta moussen stå i kyl över natt eller den blir för hård då?
SvaraRaderaJag tror att det ska gå... men jag har aldrig provat själv så jag törs inte lova.
SvaraRaderaKan man smaksätta m tex apelsinjos?
SvaraRaderaDet borde funka, om man tar lite. Det får ju inte bli för rinnigt.
SvaraRadera