måndag 3 oktober 2011

Vit chokladmousse



Denna tårtfyllning räcker till 1 lager fyllning. Passar bra med någon sorts fruktmousse.

2,5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1/2 gelatinblad

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Vispa 2 dl av grädden (inte för hårt!) och koka upp resterande. Hacka chokladen fint och häll sedan den kokta grädden över och rör till en slät massa. Lägg i gelatinet (krama inte ur det) och rör tills det smält. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och låt stelna i kylen ett par timmar innan du fyller din tårta.

10 kommentarer:

  1. Jag gjorde denna till dotterns tårta igår och den blev toppen:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja denna blev snabbt en favorit hos mina tårtätare. Och det bästa är att den passar till nästan vilken annan fyllning som helst :)

      Radera
  2. Strunta i gelatinet! Häll i 2 äggulor istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Funkade det med ägggulor?

      Radera
    2. Har faktiskt inte gjort denna mousse sedan dess. Tårt-ätarna har haft andra önskemål :)

      Radera
  3. Kan man låta moussen stå i kyl över natt eller den blir för hård då?

    SvaraRadera
  4. Jag tror att det ska gå... men jag har aldrig provat själv så jag törs inte lova.

    SvaraRadera
  5. Kan man smaksätta m tex apelsinjos?

    SvaraRadera
  6. Det borde funka, om man tar lite. Det får ju inte bli för rinnigt.

    SvaraRadera