fredag 23 december 2011

Mariannetryffel

Dessa var nya för i år för mig - det finns ju väldigt många olika lockande recept i julgodisdjungeln men jag fastnade för dessa. Dom blev riktigt goda - lite "fräscha" bland all choklad.





30 st Mariannekarameller
250 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Detta recept blir cirka 40 stycken tryfflar.

1. Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Se till att vara noggrann så att inga stora bitar blir kvar.

2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.

3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.

4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt stelna och förvara sedan i kylskåp.


1 kommentar: