torsdag 6 september 2012

Passionsmousse

Passionsfrukter ser ju inte så goda ut, och ärligt talat så gillar jag inte direkt att äta dom som dom är... kärnorna förstör upplevelsen. MEN... att gröpa ur dom, sila bort kärnorna och göra mousse av saften är inte dumt alls. Blir syrligt och fräscht.


Passionsfruksmousse


Jag letade på nätet och hittade ett gäng olika recept på passionmousse vilket slutade med att jag mixtrade de olika recepten och gjorde ett eget.

3 ägg (vitor och gulor separerade)
2 dl grädde
3 gelatinblad
4 passionsfrukter (ev fler om man vill ha riktigt stark smak)
1/2 lime
0,5 dl strösocker


1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
2. Vispa vitorna till ett hårt skum så att du kan vända på bunken utan att det rinner ut.
3. Vispa grädden lätt
4. Vispa ägg och socker pösigt
5. Pressa en halv lime, gröp ur passionsfrukterna och sila bort kärnorna genom att pressa fruktköttet mot en sil. Tillsätt limejuicen i ägg/sockersmeten.
6. Häll passionsfruktjuicen i en kastrull och värm försiktigt, krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda i juicen tills bladen smält. Ställ att vila tills den är sval.
7. Blanda i grädden i ägg/socker/lime-smeten.
8. Tillsätt fruktjucien med gelatinet i.
9. Vänd försiktigt ner äggvitorna med en slickepott i smeten.

Låt stå några timmar i kylen innan du fyller din tårta. För att få mer passionssmak i tårtan kan man fukta/spraya tårtbottnarna med färdigköpt passionsjuice.

2 kommentarer:

  1. lite förvirrande.. passionsmouse eller smet till en tårta??

    SvaraRadera
  2. Funkar till både och :)

    Jag har dock bara använt det till att fylla ett lager i en tårta med.

    SvaraRadera