söndag 11 oktober 2015

Rakettårta

Till "Världens bästa Williams" femårsdag så önskade han sig en rakettårta.

RymdtårtaRakettårtaJag testade lite nytt.... gillar ju inte att göra likadana tårtor som tidigare. Inte för att jag gjort någon rakettårta tidigare, men det nya jag provade var stjärnorna.... Jag stoppade i sugrör i tårtan och stoppade sedan i stålpinnar där jag fäste stjärnor gjorda av sockerpasta. Det svåraste i det momentet var att hitta sugrören, för det funkade inte med såna där tjocka sugrör som de flesta är nu för tiden. Hittade inga smala sugrör i någon affär, gör som man brukar i "kris" - man ringer mamma. Hon hade sparat några sedan 80-talet. Problem solved!Tack mamma!

Jag gjorde tårtan rund, la tårtbottnar i en rund skål och varvade med mousse. Vände sedan upp och ner på den så att det blev som en halv fotboll. 

Rymdrakettårta

Grattis världens bästa William!!


2 kommentarer:

  1. Hej!Jättefin tårta!�� Är raketen också gjord av sp? Vad använder du som "lim" för att fästa ihop delarna till raketen? Mvh Therese

    SvaraRadera
  2. Hej Therese
    Ja raketen är gjord av sockerpasta. Om det är små delar som skall fästas så kan det räcka med vatten. Annars använder jag kristyr, finns att köpa i mataffären på tub.

    SvaraRadera