* Matjesill med färskpotatis, gräddfil och gräslök
* Ägghalvor med dels räkröra, dels röra på hamburgerkött
* Lax- och räkbakelser
* Kantarellpaj med västerbottenost. Kallskuret till.
* Ost, bröd och kex
Ägghalvor med röra på hamburgerkött
1 dl creme fraiche (34%)
50 g hackat hamburgerkött
1/2 avocado, hackad
Blanda ihop allting och lägg på ägghalvor. Dekorera efter önskemål. Jag gjorde små, små rullar av hamburgerkött och en liten klyfta av en mini-plommontomat.
Lax- och räkbakelser
Laxfyllning:
5 dl kesella
1 dl finhackad dill
2 msk dijonsenap
Pressad saft av 1 citron
400 g varmrökt lax
Peppar
Blanda kesella med dill, senap och citron. Strimla laxen fint och blanda ner i röran. Smaka av med peppar.
Räkfyllning:
0,5 purjolök
400 g räkor utan skal
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar
Finhacka purjon. Hacka räkorna grovt. Blanda majo, yoghurt och purjo. Tillsätt räkorna och rör om. Salta och peppra.
Skär kavring i önskade storlekar. Lägg en skiva i botten, bred på laxröra. Sen en skiva kavring till, bred på räkröra. "Spackla" hela brödstapeln med ett tunt lager av philadelphiaost. Klipp små bitar av gräslök och "doppa" bakelsen i detta så att varje sida kläs med gräslöken.
Koka ägg, dela i skivor. Lägg en skiva på varje bakelse och dekorera med röd stenbitsrom (eller löjrom om man vill lyxa!)
Kantarellpaj med västerbottenost
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 dl hackad lök
200 g kantareller (cirka 1 liter). Jag tog torkade, blötte i vatten och stekte sen, fick fint!
2 msk smör
4 ägg
2 dl creme fraiche
150 g riven västerbottenost
Salt och peppar
Häll mjölet i en skål och rör i smöret i små bitar. Knåda ihop till en grynig massa. Häll i det kalla vattnet och knåda snabbt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant och ställ i kylen i 20 minuter.
Värm ugnen till 200 grader.
Hacka löken. Stek kantarellerna tillsammans med löken i smör. Krydda med salt och peppar. Vispa äggen lätt och blanda i creme fraiche och riven ost. Rör även ner svampen. Häll röran i pajskalen och grädda cirka 25 minuter.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera