Hittade ett recept från Husmorsorna, som skriver i Amelia. I detta recept var det iofs äpplen, men jag bytte till päron.
Botten
100 g smör1 dl fiberhavregryn
2,5 dl vetemjöl
Blanda ihop degen, tumma ut den i en ugnsfast form och låt stå kallt medan du förbereder fyllningen.
Fyllning
125 g smält smör250 g finriven mandelmassa
saften från en halv citron
0,5 dl socker
2 msk kanel
2 ägg
4 skalade och skivade eller klyftade päron
Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret, ta av kastrullen från värmen och blanda i resten av ingredienserna. Låt det svalna litegrann. Ut med pajen från kylan och in med den i ugnen
Dekorationsgalen som jag är så kunde jag inte låta bli att göra lite blommor av päronbitar också....
Gjorde tre små extra pajer, till dom som inte var med på "huvudfikat"
Kakan serverades med kardemummagrädde. Man vispar helt enkelt grädde, stöter några korn kardemumma i morteln, blandar i grädden - och vips har man ett supergott tillbehör till denna kakan.
Denna kaka blir också mitt bidrag till Månadens sötsak.
Gud va gott det ser ut
SvaraRaderaJa det ser jättegott ut! :)
SvaraRaderaDet var det också :)
SvaraRadera