Havrekakor är gott! Och så lätt! Jag har aldrig bakat havrekakor förut, men kände efter första tuggan att detta kan bli en favorit. Jättesega och goda.
Jag gjorde två varianter - en där jag ringlande mjölkchoklad över och en där jag blandade i russin i smeten. Russinvarianten blev min favorit!
Havrekakor (detta blir cirka 30 stycken)
200 g smör
2 dl socker6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop smör och socker så att det precis "går ihop". Skall inte röras så mycket.
Blanda i övriga ingredienser.
Fördela degen i 30 bitar, rulla bollar och lägg på plåt
med bakplåtspapper. Klappa ut bollarna så att det blir en platt men rätt hög kaka. Den kommer smälta ut i ugnen och bli plattare och större.
Grädda i 10-12 min.
Låt kakorna svalna en liten stund på plåt innan
du flyttar på dem. Om du vill... ringla lite smält choklad över kakorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar