Det lilla lila fatet gillar jag skarpt, köpte det för en 50-lapp på en prylbutik.
Saffranstryffel
15-20 st
3/4 dl vispgrädde
1/2 kuvert saffran (=0,25
g)3/4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
25 g smör
Florsocker
Börja med att finhacka chokladen. Koka upp grädde och saffran, ta sedan kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i den varma grädden och rör om. Klicka i smör och rör försiktigt tills tryffelsmeten är helt slät. Låt stelna i kylskåpet ca 2-3 timmar.
Ta en klick tryffel och
rulla till en kula, låt stelna på en tallrik några minuter (i
rumstemperatur) Rulla kulorna i florsocker och förvara i kylen.
Har också ett sådant tårtfat fast i rött. Köpte det på TGR i Malmö för 30 kr. Allt är ju lite billigare i Malmö.:)
SvaraRaderaVill också ha! :)
SvaraRaderaKanske finns lite skojiga tårtfat på mellandagsrean.
Fast jag fick ett jättefint Ittala-tårtfat i julklapp, så jag är mer än nöjd!