söndag 26 juni 2011

After Eight fluff

After Eight fluff
Mycket god fyllning, ej så söt vilket uppskattas av många. Räcker till 1 normalstor tårta.

100 gram after eight
40 gram mörk choklad (för att det inte ska bli för stark mintsmak)
2,5 dl grädde

Dela after eight och choklad i små bitar och smält sedan långsamt tillsammans med 1 dl grädde. Om röran blir väldigt tjock kan du ha i lite mer grädde. När chokladen har smält helt, tillsätter du resten av grädden och rör ihop låt sedan stå i kylskåp i några timmar. Det är viktigt att den blir väldigt kall innan den sedan vispas upp till en fluffig smet. Är man ute i god tid är det bästa att låta den stå i kylen över natten. Var noga med att smälta chokladen på mycket låg värme, får inte koka för då går det inte att vispa senare.

Denna After Eight mousse/fluff kan verkligen rekommenderas.

2 kommentarer:

  1. hej! jättefin blogg men tänkte bara höra om du brukar smälta detta i en kastrull direkt ist för vattenbad? och ska grädden inte vara vispad?

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Japp, jag smälter detta sakta, sakta i kastrull på mycket svag värme.

    Och grädden som hälls i skall inte vara vispad. Vispningen sker efter att allt har svalnat i kylen.

    Mvh
    Maria

    SvaraRadera