Mycket god fyllning, ej så söt vilket uppskattas av många. Räcker till 1 normalstor tårta.
100 gram after eight
40 gram mörk choklad (för att det inte ska bli för stark mintsmak)
2,5 dl grädde
Dela after eight och choklad i små bitar och smält sedan långsamt tillsammans med 1 dl grädde. Om röran blir väldigt tjock kan du ha i lite mer grädde. När chokladen har smält helt, tillsätter du resten av grädden och rör ihop låt sedan stå i kylskåp i några timmar. Det är viktigt att den blir väldigt kall innan den sedan vispas upp till en fluffig smet. Är man ute i god tid är det bästa att låta den stå i kylen över natten. Var noga med att smälta chokladen på mycket låg värme, får inte koka för då går det inte att vispa senare.
Denna After Eight mousse/fluff kan verkligen rekommenderas.
hej! jättefin blogg men tänkte bara höra om du brukar smälta detta i en kastrull direkt ist för vattenbad? och ska grädden inte vara vispad?
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaJapp, jag smälter detta sakta, sakta i kastrull på mycket svag värme.
Och grädden som hälls i skall inte vara vispad. Vispningen sker efter att allt har svalnat i kylen.
Mvh
Maria