söndag 26 juni 2011

Päronmousse

Passar bra ihop med After Eight fluff. Receptet är lånat från http://www.bliminjast.blogg.se/

4 gelatinblad
3/4 - 1 burk päronpuré (finns i barnmatshyllan)
1 msk koncentrerad päronsaft
½ dl socker
3 dl vispgrädde


Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
Lägg päronpurén, päronsaften och sockret i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!

Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran.
Rör om tills gelatinet smält.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.

Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden.
Låt stelna i kylskåp.

**********

Jag hade in några droppar grön "karamellfärg" också för att den skulle få en ljusgrön ton.
Första gången lät jag päronröran svalna för mycket innan jag vände ner grädden, bidde klumpigt.

Päronmousse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar