Denna mousse var riktigt bra att ha i tårta, för oss som inte är förtjusta i när det är väldigt sött.
Räcker till 1 tårta på 24 cm
2 dl vispgräde
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
0,75 dl socker
1 tsk rivet limeskal
0,5 dl pressad limesaft av 4 limefrukter
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter.
Vispa grädden lätt.
Vispa creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp. Vispa tills sockerkornen smälter.
Häll limesaften och gelatinbladen samt det rivna gelatinskalet i en kastrull, värm tills gelatinet smälter.
Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden.
Om du vill ge moussen en lätt grön färg, tillsätt färgen i blandningen med gelatinet innan du häller i det i yoghurtblandningen.
Låt stå och stelna i kylskåp i ca 2 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar