söndag 20 maj 2012

Limetårta

I år firade vi mors dag en helg tidigare då både jag och mamma ska resa bort nästa helg.

Jag gjorde en tårta i fyra våningar som innehöll limemousse och färska jordgubbar. Tårtbottnarna sprayades med pressad lime utblandat med lite vatten. Tårtan är täckt med smörkräm med lemon curd. Smakade inte smör alls - vilket är mitt mål när jag gör smörkräm.... för smör är ju inte gott :)

Mors dags tårta

Mors Dag 2012

Limetårta

Lemon curd smörkräm: 115 g smör vispas fluffigt. Sikta i 4 dl florsocker, lite i taget. Blanda i lemon curd enligt önskemål, smaka av. Jag tror jag hade i ungefär 1,5 dl. Vispa cirka 10 minutre så det blir riktigt fluffigt. Rör till sist i cirka 3 msk mjölk.

Tårtan täcktes med smörkrämen och sedan "klappades" kokoks på sidorna av tårtan.Lemon curd tårta

Tårtan blev väldigt fräsch och somrig i smaken. Sune, som ätit en hel del av mina tårtor nu, tyckte att denna var den godaste hittills.

Gula tårtbottnar

När jag bakade tårtbottnarna (enligt receptet 3 lika delar) så delade jag upp smeten i fyra skålar och tillsatte olika gula och oranga färger. Gräddade bottnarna i fyra omgångar. 

Detta blir även mitt bidrag till månadens sötsak.
Gul tårta


GRATTIS på mors dag,mamma!

3 kommentarer:

  1. Men så god, ja skall nog göra en liknande variant på söndag då min sambo inte alls är så förtjust i söta saker:)

    Sv: haha d jag menar med att " fyllningen följer med ut" är att fyllningen Lixom fastnar i smörkrämen så ja får kämpa som en dåre för att täcka tårtan snyggt och att inte fyllningen syns! Men lösningen är nog att vispa smörkrämen läääääänge!

    SvaraRadera
  2. Vilken bedårande liten sak! :)

    SvaraRadera