söndag 24 juni 2012

DUTTEN - en trogen vän!

Får jag presentera Dutten! Dutten och jag har umgåtts mycket den här helgen!Ni som är "tårterskor" (ja eller "tårtherrar", det finns ju några såna också, även om dom tyvärr är rätt få) vet ju vad man har Dutten till... och för er andra kan jag berätta att man har denna lilla skumdutt fylld med Maizenamjöl och "smörjer" underlaget när man kavlar ut sugerpaste, flowerpaste och sånt. En ovärderlig vän så här i bröllopstider - i helgen har jag gjort en herre jösses massa rosor inför nästa lördags bröllopstårta.

Cremefärgade rosor - stora och små


Ibland kan jag undra vad jag gjorde på fritiden innan min tårthobby kom in i mitt liv.... för jestanes vad tid som går åt till att göra tårtor. Någon som har räknat på tidsåtgången för en tårta? Jag törs inte räkna efter.... :)

Cremefärgade rosknoppar


Men jag klagar inte, det är ju så kul!

8 kommentarer:

 1. Fina rosor! Ser fram emot att se bröllopstårtan när den är färdig :)

  SvaraRadera
 2. Jag brukar använda florsocker i min dutt. Har provat med Maizena vid något tillfälle. Men det får mig att känna ungefär samma sak som då någon drar med nageln mot en griffeltavla. Jag ryser helt enkelt.

  BTW så måste jag säga att din tårtblogg är väldigt underhållande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var på kurs i förra helgen och då sa dom att florsocker inte är så bra... för det torkar upp sockerpastan.

   Tack för att du kommenterade min blogg - det gjorde ju att jag hittade till din :)

   Och den var ju VÄLDIGT underhållande att läsa - den ska jag återkomma till :)

   Radera
 3. Jaha, det är någon specialist i ämnet som informerat dig om detta?:) Ja, det är mycket möjligt och jag tror att det kan ligga något i det. Men jag har hört en annan specialist på youtube säga tvärtom. Kan dock inte komma på vilket klipp det var av alla 100 000 klipp jag sett.:)

  Det verktyget som ger häftigt bubbliga tårtor har jag köpt på Strössel och Annat: http://www.strosselannat.se/silikonformar-1/lace-molds/lace-905.html. Denna Lace Mold är så dyr att jag inte skulle våga berätta för någon i min bekantskapskrets vad den kostar. Men den ger så häftiga bubblor att jag tycker att den är prisvärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo en specialist :) Men som i alla specialämnen så finns det många olika läror. Alla får nog hitta nåt som passar just dom bäst :)

   Oj, ja den var inte helt billig. Men vill man vara fin (eller göra fina tårtor!) får man lida pin. Vem har sagt att en hobby måste vara billig ;)

   Radera
 4. Jag provade med Maizena i dutten idag. Det var fanemig mycket mycket bättre och torkade precis som "din" specialist sa inte ut sockerpastan. Så nu är jag sådär lite maizenafrälst.

  Den där Lacemolden är lite beroendeframkallande. Jag vill använda den till alla mina tårtor eftersom den ger så häftig effekt. Varje gång jag gör tårta nu för tiden tänker jag att jag INTE ska använda den och inte heller färga något med turkos. Men lik förbannat står jag med Lacemolden och färgen turkos i slutändan. Du får gå in på min blogg till helgen och kolla om jag lyckats hålla mig från de här lasterna? Håller nämligen på med en ny tårta.:)

  SvaraRadera
 5. Du kan släppa på svångremmen nu. Det är färdigt!

  SvaraRadera