torsdag 19 juli 2012

Tacktårta för att kylen alltid är full med tårtor

Sedan ett år tillbaka då min tårtmani började så är kylen allt som oftast fylld med antingen tårtingredienser... eller med tårtor.

Ja typ så här.....


Oftast får ju min sambo Calle inte ens smaka tårtorna, för att dom levereras iväg.... så nu tyckte jag att det var dags att göra en liten "tack-för-att-jag-få-ha-kylen-fylld-med-tårtor-tårta" :)

Blå tårta

Tårtan är fylld chokladbollsfyllning, färska jordgubbar och marsankräm. Täckt med vit chokladsmörkräm och marsipan. Hade ingen brun marsipan, så jag tog Regalice fondant (tror jag det heter). Den var dock jättemjuk och svår att få jämn. Men vi får låtsas som att bucklorna på mittentårtan inte syns ;)

Tårtan är liten, nedersta tårtan är bara 13 cm bred

10 kommentarer:

 1. hihi tyckte den såg enormt stor ut och tänkte den där lär det ju finnas kvar av när jag kommer ikväll =)) Men kanske inte då...
  får nöja mig med smörgåstårta ;)
  pözz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry Sanna - den är slut :) Var tydligen god, för den försvann snabbt.

   Du får tårta en annan gång :)

   Radera
 2. åh den är jättefin,japp vi tittar bort,ser inte bubblorna alls.ja gillar inte reglice märket,bara haft problem med den.gillar dekorfondanten.
  åh vilken gullig gest,de tycker ja han förtjänar.
  vilken stor kyl,jösses ja får max in 3 och då har ja tagit hela kylens plats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Simone!

   Nä, Reglice ska man inte använda för täckning... det märkte jag ju väldigt väl. Men ibland får man taga vad man haver :) Gillar den bruna färgen på den iaf. Och den smakar choklad :)

   Egentligen får jag bara in fyra tårtor i kylen (utan höga dekorationer) så denna gång fick jag bygga med lite tomma matlådor för att "kila in" tårtorn :)

   Radera
 3. Jag tittar oxå bort, inga bubblor alls nej..nej..nej...
  Känner igen det där med att ha kylen fullt med bara tårtor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland känns det som att man behöver ett helt extra rum bara för alla tårtgrejer, extra kyl osv :)

   Radera
 4. Vilken söt våningstårta! Chokladbollsfyllning lät ju inte helt fel...

  SvaraRadera
 5. Vilken gullig tårta, det är supersnyggt med brunt och blått ihop! Själv har jag tur när det gäller kylskåp; vi har en vinkyl här hemma som det ständigt står fler tårtor än vinflaskor i... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vinkyl!! Perfekt. Att jag inte tänkt på det tidigare. Då kan man ju låtsas (försöka få sambon att tro) att den skall vara till vin vid inhandlandet... men sen lär det aldrig få plats nåt vin :)

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera