söndag 26 juni 2011

Vit chokladsmörkräm

Jag är inte så jätteförtjust i smörkräm, därför gör jag ganska lite till varje tårta, bara så att det täcker botten, inget extra.

Detta räcker till att spackla en tårta med.

50 g osaltat smör
50 g philadelphiaost
50 vit choklad
ev smaksättning (jag har mest använt vanilj)

Ta fram smöret en stund innan så att det blir rumsvarmt. Smält chokladen och låt svalna en stund. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.

4 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Hoppas du fortfarande svarar på kommentarer/mail även om det var ett tag sen du gjorde något inlägg här!
    Jag ska göra 3 stycken studenttårtor om några veckor och har googlat runt lite efter något att spackla med som det inte är så otroligt mycket fett/socker i. Din vita chokladsmörkräm var något jag fastnade för!
    Har du fler liknande alternativ så man kan variera? (Måste tänka på alla möjliga olika allergier, vill ju att alla ska kunna äta av tårtorna!)
    Mvh
    Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jenny,
      Ja den vita chokladsmörkrämen använder jag nästan till alla tårtor nu för tiden.
      Den går att göra allergivänlig, både choklad och färskost finns numera i både laktos- och mjölkfria varianter.

      Lycka till med studenttårtorna!

      Radera
  2. hej
    Jag ska ha sockerpasta som täcker tårtan, hur är denna smörkräm till det?
    Kan jag göra tårtan 2 dagar i förväg utan att sockerpastan smälter?
    Tack för en jättebra blogg :)
    Stina

    SvaraRadera
  3. Hej,
    Denna smörkräm funkar både till sockerpasta och till marsipan. Och ja, du kan göra tårtan två dagar i förväg.

    SvaraRadera