lördag 18 augusti 2012

Kanske världens godaste chokladkaka


Ni har väl inte missat Chokladsajten? Där kan man finna mycket gott. Allt med choklad förstås. Detta recept gjorde vi på senaste tjejmiddgen. Det var många OH! och ÅH! som hördes runt bordet när det var dags för dessert. Helt enkelt kan man kalla den "Death by chocolate". Måste provas.

De som inte gillar choklad göre sig icke besvär ;)

alt


75 g smör
1 tsk vaniljextrakt
8 ägg
3 ½ dl socker
1 ½ dl kakao
2 ½ dl mjöl

Tryffel:
400 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
170 g smör

1. Sätt ugnen på 180°C. Klä botten på två stycken runda formar, minst 20 cm i diameter, med smörat bakplåtspapper. Smält därefter långsamt smöret tillsammans med vaniljen i en kastrull. Låt det svalna något.

2. Vispa ägg och socker tills det är fluffigt och krämigt.

3. Sikta kakaon och mjölet och vänd försiktigt ner i äggblandningen. Tillsätt smöret och fördela smeten i formarna.

4. Grädda i 25 minuter eller tills kakan har släppt från formens kant. Låt kakorna svalna i formarna och dela dem sedan i två delar.

Tryffel
5. Smält långsamt smör, choklad och grädde tillsammans. Rör till en jämn smet som ställs att svalna av i kylen. Vispa sedan tryffelsmeten till en fluffig massa.

6. Lägg ett tårtlager på en tallrik och bred över tryffel. Gör sedan likadant med de tre andra bitarna. Täck slutligen kakan på toppen och sidorna med ett lager tryffel.

Chokladtårta

Och varför har jag rubriken "Kanske världens godaste chokladkaka"? Enkelt - jag har inte provat alla. Än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar