tisdag 18 december 2012

Minttryffel

Årets andra julgodisbak blev en ny variant för i år nämligen Minttryffel.

1,5 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad (ljus går också...)
150 g after eight

Värm grädden försiktigt i en kastrull och lägg ner smöret och låt det smälta. Ta av kastrullen från värmen när smöret är smält. Hacka chokladen och after eight i bitar och lägg den i grädden. Rör tills du fått en jämn smet.

Lägg en bit bakplåtspapper i en form, ca 15x20 cm stor. Häll smeten i formen och låt stelna i kylskåp. Skär den i bitar. Jag valde att ha lite kakao över innan jag skar den i bitar. Jag använde tesilen för att pudra med.

Minttryffel




 
 Ojoj vad mätta små tomtar blir när de har tjuvätit av minttryffeln innan jul,,,,

 

2 kommentarer:

  1. Jadu, Maria. Det är alltid bra att ha en tomte att skylla på då familjen på julafton undrar var alla mintryfflar tagit vägen.:)

    SvaraRadera