Hastbullar med kanel
7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 1/2 dl socker
150 g smör eller margarin
3 dl mjölk
rivet skal av 1 citron
Fyllning:
50 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk kanel
Pensling och garnering:
uppvispat ägg
pärlsocker
Ugn: 250°
1. Rör samman mjölet med bakpulver, socker och rivet citronskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
2. Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop allt till en deg.
3. Ställ ca 24 muffinsformar på bakbordet. Fördela degen i formarna och ställ dem på bakplåt.
4. Rör samman matfettet med socker och kanel till fyllningen.
5. Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner lite fyllning i dem. Täck igen med degen så att bullarna ser hela ut.
6. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
7. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
8. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. De smakar bäst nygräddade.
I ursprungsreceptet från Hemmets Journal skall det bli 24 bullar, men jag halverade receptet och då blev det 6 stycken stora muffinsformar.
Det här lät gott! Bra när man ibland kan slippa all jäsning och så :)
SvaraRaderaperfekt design på mariasfrestelser.blogspot.com tack
SvaraRaderaSupersmaskens, genialiskt att halvera receptet. Bra tänkt.
Radera