onsdag 17 augusti 2011

Hastbullar med kanel

När spontanfikagäster är på intågande så gäller det att fixa fram nåt snabbt. Då är hastbullar perfekt. Den här sorten blir som en blandning av kanelbullar och muffins... goda!!


hastbullar


Hastbullar med kanel

7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 1/2 dl socker
150 g smör eller margarin
3 dl mjölk
rivet skal av 1 citron
Fyllning:
50 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk kanel
Pensling och garnering:
uppvispat ägg
pärlsocker
Ugn: 250°
1. Rör samman mjölet med bakpulver, socker och rivet citronskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
2. Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop allt till en deg.
3. Ställ ca 24 muffinsformar på bakbordet. Fördela degen i formarna och ställ dem på bakplåt.
4. Rör samman matfettet med socker och kanel till fyllningen.
5. Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner lite fyllning i dem. Täck igen med degen så att bullarna ser hela ut.
6. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
7. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
8. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. De smakar bäst nygräddade.
I ursprungsreceptet från Hemmets Journal skall det bli 24 bullar, men jag halverade receptet och då blev det 6 stycken stora muffinsformar.
hastbullar med kanel

3 kommentarer:

  1. Det här lät gott! Bra när man ibland kan slippa all jäsning och så :)

    SvaraRadera
  2. perfekt design på mariasfrestelser.blogspot.com tack

    SvaraRadera
    Svar
    1. Supersmaskens, genialiskt att halvera receptet. Bra tänkt.

      Radera