onsdag 8 augusti 2012

Rosa tårta

Ville prova lite nytt, så jag bjöd på fredagsfika på jobbet. Då det var högsommar och inte så många som jobbade så blev det en liten en. Räckte ändå till fika två dagar i rad. Den är bara 12 cm bred, men väldigt hög.... mätte aldrig... vilket ju är konstigt - brukar gilla att "veta" hur höga tårtorna blir. 


Rosa tårta

Sockerblommor


Nästan allt med denna tårta var nytt för mig. Orsis tårtbotten, testade en ny lite syrligare jordgubbsmousse, vit chokladganache med lime. Har tidigare mest täckt tårtor med marsipan, men denna blev med jordgubbssmörkräm. Toppade med lite kokos, blir fint tycker jag.


alt

Tårtor som är täckta med någon sorts smörkräm mår bäst av att stå framme cirka en halvtimme innan den skall ätas så att krämen blir mjuk. Ja tiden är ju lite beroende på om det är fuktig högsommar eller kall vinter förstås.

13 kommentarer:

 1. Jättefin tårta =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min Ib Laursen-tävling =)

  SvaraRadera
 2. Fin! Rosa, rosa, rosa.
  Du är så himla duktig!
  Kram Mickis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan så att den skulle kunna vara gjort till dig Mickis. Min Rosa Mickis!

   Radera
 3. Jättefin,ska oxå testa en liknande tårta utan sp på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Ja det är roligt att variera sig lite, har mest blivit marsipan för min del, men denna var också kul att göra. Ett tips (som jag fick från FB-gruppen Sockerrus Q&A) är att tårtor täckta med smörkräm skall stå framme en halvtimme innan dom äts, så att smörkrämen blir mjuk.

   Radera
 4. Vilken fin tårta! Jag älskar de olika rosa nyanserna! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja i mitt tycke kan rosa aldrig bli fel :)

   Radera
 5. Jättefin tårta! Har du sp uppe på eller vad är det som ser ut som ett lock?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna,

   Nej det är ingen sp ovanpå... det är bara smörkräm som jag strukit ut med hjälp av en Lilleman (heter det så? en sån där smörkniv i metall....). Sen har jag strött lite kokos ovanpå.

   Radera